Duurzaamheid

Duurzaam ontwerp

Bedrijfskleding die lang meegaat, is goed voor het bedrijfsbudget én het milieu. Daarom staat kwaliteit voor de lange termijn aan de basis van elk Van Moer ontwerp. Onze kleding is industrieel wasbaar, functioneel doordacht en bestand tegen elke werkdag. Maar niet alleen het materiaal, ook het draagcomfort en het design zijn toekomstbestendig. Een ontwerp van alle tijden, gemaakt voor elk gebruik.

Duurzame grondstoffen

Betrouwbaarheid in grondstoffen is essentieel voor kwaliteit op de lange termijn. Bij het selecteren van stoffen en fournituren houden we bij Van Moer rekening met de levensduur, de beschikbaarheid en het draagcomfort van het materiaal. Daarnaast maken wij gebruik van gecertificeerde Europese leveranciers en producenten, en zorgen we ervoor dat zij geen schadelijke chemicaliën gebruiken. Zo weet u zeker dat het goed zit. 

Duurzame productie

Als lid van BSCI zet Van Moer zich in voor betere arbeidsomstandigheden wereldwijd. Door langdurige samenwerkingen met onze ateliers en een streng controle- en verbetertraject, zorgen we dat onze productielocaties in Oost-Europa en Noord-Afrika als voorbeeld kunnen dienen. Even zorgvuldig zijn we op het gebied van restafval: we werken alleen op orderbasis, beperken snijafval en hergebruiken alle snijresten. Zuinig op onze mensen én ons materiaal.

Duurzaam transport

Soms is het meest efficiënte ook het meest energiezuinig. Omdat we de aankoop van grondstoffen en de productie dicht bij huis houden, beperken we bijvoorbeeld zo veel mogelijk transportbewegingen. Door verzamelde zendingen, minimale verpakking en een efficiënte planning zorgt onze centrale productieaansturing daarnaast voor een optimale benutting van de laadruimte. Zo zijn we samen goed op weg.

Duurzaam hergebruik

Afgeschreven kledingstukken vertonen onderling veel verschil. Zo is het ene kledingstuk geschikt om nog eens te gebruiken, kan het andere dienen als stoffering van een bankje en moet een ander eerst vervezeld worden voordat het kan worden toegepast in bijvoorbeeld kantoormeubelen. Samen met onze klanten en verwerkende bedrijven gaan we altijd voor het meest hoogwaardige hergebruik. Van de best passende kleding naar de best passende oplossing.